NAPENERGIA PLUSZ PROGRAM

 

A pályázat lehetőséget nyújt magánszemélyek számára, hogy vissza nem térítendő támogatással lakóépületeiket megújuló energiaforrással lássák el. A beruházással jelentősen csökkenthető a hálózatról vételezett villamosenergia mennyisége, és hozzájárulhatunk környezeti örökségünk megóvásához is. 

A Pályázók 2024. január 15. napjától a pályázati oldalon, a „Pályázói belépés” gomb lenyomásával és az ügyfélkapus azonosítást követően kezdhetik meg az előregisztrációs kérelem kitöltését. Az előregisztráció során a Pályázó személyét érintő adatok, valamint a beruházással érintett ingatlan adatainak megadása, továbbá az alátámasztó dokumentumok feltöltése szükséges.

Az előregisztrációs kérelem benyújtása nem azonos a támogatási kérelem benyújtásával. Támogatási kérelem benyújtása a sikeres előregisztrációt követően, a Kivitelezővel történő vállalkozási szerződés megkötését, valamint a háztartási méretű kiserőmű (a továbbiakban: HMKE) létesítésére irányuló csatlakozási kérelem szolgáltatóhoz történt benyújtását követően lehetséges!

A Napenergia Plusz Program részleteiről a https://napenergiaplusz.nffku.hu/ weboldalon van lehetőség folyamatosan tájékozódni.

 

 

NAPELEMES RENDSZEREK TÁMOGATÁSA ÉS

FŰTÉSI RENDSZEREK ELEKTRIFIKÁLÁSA

 

A „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” elnevezésű pályázatot két ütemben, négy régióban, eltérő támogatási keretekkel hirdetik meg.

 

 

A pályázat keretein belül, vissza nem térítendő támogatás igényelhető, ahol a támogatás mértéke 100%.

A jövedelmi előírás értelmében azon háztartás egyik nagykorú tagja nyújthat be pályázatot, amely háztartásnál a beruházással érintett ingatlan tulajdonosai közül a jövedelemmel rendelkezők 2020. évi a személyijövedelemadó-bevallás szerinti összevont jövedelmének egy főre jutó összege 0 forint és 4.850.000 forint közé esik. A felhívás tekintetében jövedelemnek minősül a nyugdíj is.

A pályázat különböző keretösszegekkel két eltérő műszaki tartalommal bíró tevékenységet tesz lehetővé. 2,9 millió forinttal támogatja a tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer telepítését. 11,3 millió forinttal a tetőszerkezetre helyezett napelemes rendszer létesítését, a fűtési rendszer elektrifikálását hőszivattyúval, a villamosenergia-tároló beépítését és a nyílászáró cseréjét támogatja.

A pályázatok régiónkénti benyújtásának határidejéről itt értesülhetnek.

További információ a napelem pályázat hivatalos oldalán található.

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült